18 Eylül 2019 Çarşamba

Starbound Oyun İncelemesi

  Hiç yorum yok

Starbound Oyun İncelemesi


starbound oyunu inceleme

Starbound, 2D bir oyun olmasına rağmen yıldızlar ve gezegenler arasında dolaştığınız oldukça eğlenceli bir yapıt. Farklı gezegenler, biyomlar ve yeraltı yapılarını keşfettiğiniz oyun oldukça zengin savaş sahneleri ve senaryolarına sahip. Görünüş ve yapı anlamında Terraria ile benzerlikler taşıdığı doğrudur. Oyun başlarda biraz yavaş ilerliyor. Çünkü elinizde sınırlı malzemeye sahip oluyorsunuz ve bunları geliştirmeniz zaman alıyor. Bazı anlarda zayıf düşmanlarınızı bile alt etmeye zorlanabiliyorsunuz. Starbound full oyununda gittiğiniz her gezegende farklı farklı engellerle karşılaşabiliyorsunuz. Yeni mağaralar keşfedebiliyor, kaynaklar bulup bunları birleştirebiliyorsunuz. Ormanlardan magma denizlerine kadar keşfedeceğiniz birçok farklı gezegene sahip. Yeryüzünde veya yeraltında keşfedeceğizi birçok farklı biyom da var.

Donmuş bir gezegene gidebilir ve burada yeraltında kemikten yapılmış bir tapınağa denk gelebilirsiniz. Ya da başka gezegenlerde lav ile kaplı bir zindanla karşılaşabilirsiniz. Veya ikisini de aynı gezegen içinde görebilirsiniz. Oyun bu bakımdan oldukça heyecan verici. Kaynakları toplamak dışında yapmanız gereken diğer şey ise gittiğiniz yerdeki canlıları öldürmektir. Bunun için bir yakın dövüş silahı ya da ateşli silahları tercih edebilirsiniz. Farklı düşmanları farklı farklı savaş şekilleri denemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca farklı düşmanların olması da hep aynı savaşı yapıp sıkılmanızın önüne geçecektir. Her silah türünün kendine özgü farklı özellikleri vardır. Keskin nişancı tüfeği kullanmakla kılıç ve kalkan kullanmak arasındaki hissi oyun size kesinlikle çok iyi bir şekilde yansıtabilmektedir. Starbound indir araması yaparak oyunu internetten indirebilir veya Steam üzerinden orjinal oyunu satın alabilirsiniz.

starbound full


Oyunda özellikle hikayenin bulunduğu bölümlerdeki bosslar oldukça etkileyici dizayn edilmiş. Çünkü hepsi birbirinden oldukça farklı. Ejderha iskeletinden, thor gibi şimşekler çakan kılıç ustalarına kadar birçok farklı boss karşınıza çıkacaktır. Ancak bu bosslara karşı oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Zira bosslardan birine ölmeniz demek üzerinizdeki tüm malzemelerin, yiyeceklerin ve silahların düşmesi anlamına geliyor. Boss ile zindanın derinliklerinde karşılaşmışsanız geri dönüp eşyalarınızı toplamak da bir hayli zor oluyor. Bu durum yalnızca boss için değil yer altında herhangi bir yerde de ölebilirsiniz. Bu yüzden her an dikkatinizi toplamanız gerekiyor. Zindanlardaki lavlar veya yaratıklar da canlarınızın tükenmesine ve maalesef ölmenize neden olabilir. Yaptığımız Starbound oyun incelemesi sayesinde bu konuda daha dikkatli olmanız gerektiğini anlamışsınızdır.
starbound indir


Oyunun diğer bir güzel noktası da yüzlerce yapısal ve dekoratif bloklardan oluşması. 2D bir oyun için bu kadar stil yansıtan yapılar ve estetiğe önem verilmiş olması gerçekten muazzam hissettiriyor. Minecraft ve Terreria tarzında crafting ve hayatta kalma oyunu olmasına rağmen bunu uzay atmosferiyle birleştirmesi oyuna daha da canlılık katıyor. Ve bu oyunlarda bulunmayan birçok özelliği de içinde barındırıyor. Starbound 2019 için yaptığımız inceleme yazısında oyun hakkındaki görüşlerimi genel olarak toparlayacağım. Starbound, bir keşif oyunu ve çeşitli atmosferik ortamlara sahip. Dövüş sistemi 2D bir platform oyunu için oldukça tatmin edici. Keşfedilecek bir sürü yer olması, farklı yapılar inşa edebileceğiniz malzemelerin bulunması ve silah farklılıkları oyundan aldığınız zevki daha da katlıyor. Düşük sistemli bir bilgisayara sahipseniz oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlardan biridir Starbound.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Editör Tavsiyesi

Venom (2018) Filmi İncelemesi

Venom Filmi İncelemesi - İzlenmeye Değer Mi? Venom Filmi Konusu Eddie Brock, bir araştırmacı gazeteci olarak görev yapmaktadır. Bir...