17 Eylül 2019 Salı

Venom (2018) Filmi İncelemesi

  Hiç yorum yok

Venom Filmi İncelemesi - İzlenmeye Değer Mi?


Venom Filmi Konusu

Eddie Brock, bir araştırmacı gazeteci olarak görev yapmaktadır. Bir skandal peşinde koşarken, uzaydan gelen bir simbiyot Eddie'nin vücuduna girer. Venom ile Eddie başlarda anlaşamamış olsalar da daha sonra anlaşmaya başlarlar. Eddie, Venom ile birlikte dünyayı karanlık bir organizasyondan koruyabilmek için yeni güçlerine güvenmek zorunda kalacaktır.

İnceleme

Hangi ülkeden olursanız olun tüm film severlerin ortak bir zevki var o da süper kahraman filmleri. Bu film de onlardan biri olarak elbette oldukça sevilmişti. Aslında eleştirmenler tarafından pek sevilmemiş olsa da oldukça potansiyeli olan bir film olduğunu düşünüyordum. Ki benimle birlikte eminim çoğu insan filmin çıkmasını beklemiştir. Siz de filmin kötü olduğunu düşünen kesimdeyseniz, filmi henüz izlemediyseniz bir şans vermeniz gerekiyor bence. 


Venom ile Eddie arasındaki sahnelerde gerçekten güzel bir ilişki ve kimya olduğunu söyleyebilirim. İlk sahnelerde çok olmasa da gitgide daha ilgi çekici bir hale gelmeye başlıyor. Özellikle Venom ortaya çıkmaya başladığı zaman film rayına oturuyor. Film genel olarak karanlık bir atmosferde işlenmiş, ki konu Venom olunca böyle yapılması da gerekiyordu. Bu konuda oldukça başarılı olunmuş.

Filmin müzikleri de oldukça güzeldi. Filmle uyumlu bir halde görünüyordu. Hatta müzik sahnelerle birlikte çalınca üzerinizdeki etki gerçekten müthişti. Bence Venom karakteri konusunda Spiderman 3 filmindeki Topher Grace rolündeki Venom'dansa Tom Hardy Venom'unu tercih ederim. Çok daha yakışmış ve eğlenceli olmuş.


Tom Hardy ve Michelle Williams, kariyerlerine baktığımız zaman gerçekten büyük işler yaptıklarını görebiliriz. Tom Hardy yalnızca Venom ile uyumuyla değil filmdeki genel performansıyla da kesinlikle takdiri hak ediyor. Michelle Williams, bence bu filmdeki kadar sade bir karaktere layık değil. Böyle bir rol ile boşa harcandığını düşünüyorum. Daha deli dolu bir rol için kullanılabilirmiş. Bunların dışındaki oyuncu kadrosunun geri kalanının pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Riz Ahmed, kötü bir karakter için oldukça eksik kalmış. Tamam belki görünüşünde biraz sinsilik havası var ama daha sert bir görünüme sahip oyuncu koyulabilirmiş. Filmdeki karakterler içinde Tom Hardy ile Venom oldukça eğlenceli ve deli dolu bir karaktere sahip gerisi hep düz.

Venom filminin en eksik kalan yanı bence hikayesi ve senaryosu olmuş. Senaryo bazı yerlerde tıkanmış gibi hissettirdi. Bazı yerlerde hiç olmasa da etkisi olmayacak diyaloglar eklenmiş.

Filmin CGI yani kostüm, görsel efektler ve diğer özelliklerine baktığımız zaman harika olduğunu söyleyemem. Ama kesinlikle kötü değildi. 

Sonuç olarak eleştirmenlerin veya sağdan soldan duyduğunuz kötü yorumları bir kenara bırakın. Beğenmeyenlerin çoğu bence başka süper kahramanlara duydukları fanboyluktan kaynaklı olarak Venom konusuna ısınamıyorlar. Film aksiyon ve komedi bakımından kesinlikle tatmin edici. Bu filmi kendiniz izleyin ve ona göre bir puan verin. Ama benim sana puanım 8 kanka!

Puan: 8/10

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Editör Tavsiyesi

Venom (2018) Filmi İncelemesi

Venom Filmi İncelemesi - İzlenmeye Değer Mi? Venom Filmi Konusu Eddie Brock, bir araştırmacı gazeteci olarak görev yapmaktadır. Bir...